Organická káva

Natura Equa

100% Arabika Fair-Trade
Organická káva
Pôvod zŕn:

  • Guatemala – Guatemala Organic coop. Fedecocagua
  • Nicaragua – Nicaragua Organic coop. Procafe
  • Honduras – Honduras Organic coop.Cocafcal

Táto zmes sa vyrába od roku 1999 pochádza z biologického poľnohospodárstva s garanciou kompletne organického výrobku. Rešpektujeme Fair-Trade, ktorý garantuje, že výroba a nákup nezneužívajú chudobu na južnom kontinente a vykonáva sa v súlade s kritériami na spravodlivý a solidárny obchod. Zmes najlepších zŕn pochádzajúcich od farmárov z ekologického poľnohospodárstva, ktoré sa môžu meniť podľa kvality úrody v konkrétnom roku. Celý výrobný proces, taktiež aj obal kávy majú nulový dopad na životné prostredie. Táto zmes symbolizuje našu podporu pre etické a ekologické otázky. Sladká chuť a obzvlášť citlivá intenzívna vôňa s tónmi ovocia, citrusov a pečiva, ktoré dodáva káve jemnú kyslosť. Má prirodzene nízky obsah kofeínu. 100% Arabika najvyššej kvality pochádza z krajín Strednej a Južnej Ameriky. Pestuje v malých družstvách alebo spoločenstvách v nadmorskej výške od 1400 do 1900 metrov nad morom so všetkou vášňou a starostlivosťou tých, pre ktorých je táto práca obživou. Zlatá medaila za Medzinárodnú degustáciu kávy.

85% Arabika 15% Robusta

Výberová káva
CSC® – Certified Speciality Coffee.
Pôvod zŕn:

  • Brazília – Brasile Sud De Minas Montre Alegre
  • Columbia – Colombia Supremo Armenia Medellin
  • Guatemala – Guatemala Santa Rosa El Hato Blu
  • Salvádor – El Salvador La Libertad San Louis
  • India – India Parchment Anamalais Mananboli

Patrí medzi kávy najvyššej kvality, overené CSC® – Certified Špeciality Coffee. čo zaručuje vysokú kvalitu plantáži a vybraných kávových zŕn. Zrná tejto zmesi podliehajú dôkladnému výberu priamo v krajine pôvodu a taktiež prostredníctvom optického triediaceho stoja, ktorý odstráni menej kvalitné (váhou, farbou) zrná, ktoré by mohli ovplyvniť výslednú chuť kávy. Vyvážené telo, sladké, aromatické s kvetinovými tónmi a sušeným ovocím. Taktiež cítiť jemnú chuť delikátnej čokolády a skvelého pečiva. Vďaka svojmu výraznému telu je vhodná na prípravu náročnejších kávových nápojov.

 

V oboch prípadoch sa zrná podľa pôvodu pražia samostatne, odtieň praženia tak, aby káva dosiahla svoj maximálny potenciál. Až po upražení sa jednotlivé zrná zmiešavajú do zmesi. Všetky plantáže sú starostlivo vyberané a sledované spoločnosťou AGUST už viac ako 60 rokov.